OBRAZEM: Žáci krupské střední školy nemají po vyučení problém sehnat práci
Den otevřených dveří. Foto: Iveta Tvrzníková
Teplice

Krupka – Pro zájemce o učební obory a pro rodiče dětí z mateřských škol, byly ve středu 16. ledna zpřístupněny prostory Základní a střední školy v Krupce, na ulici Karla Čapka. Akci Dne otevřených dveří bylo možné navštívit od 10. hodiny dopoledne až do 16 hodin. Zajímalo nás, jaký zájem měla veřejnost zejména o střední školu, která nabízí možnost vyučení v několika oborech.

„Zájem nejen ze strany veřejnosti, ale i škol, byl poměrně velký,“ informovala vedoucí učitelka odborného výcviku Iveta Tvrzníková. „Pro školní rok 2019 a 2020 nabízíme možnost vzdělávání hned v několika profesích. Žáci, kteří letos ukončí základní školu, mohou do 31. března podat přihlášky do oboru prodavačské práce, stravovací a ubytovací služby, keramická výroba nebo pečovatelské práce.“
Škola podle Tvrzníkové nabízí dokonce možnost získání výučního listu i pro dospělé. A to v rámci kombinovaného studia v oborech prodavačské práce a stravovací a ubytovací služby.

Návštěvníci Dne otevřených dveří si mohli prohlédnout učebny, ale i dílny jednotlivých oborů. Dokonce měli možnost vyzkoušet si některé z činností, kterým se na škole vyučuje. Prohlídku školy jim zpestřilo malé pohoštění od žáků oboru ubytovací a stravovací služby pod vedením pedagožek Evy Kubištové a Jany Břehovské.

Jak nám Iveta Tvrzníková potvrdila, nemají žáci zdejší střední školy problém sehnat po vyučení práci. Například v oboru keramická výroba, který vede Ludmila Koželuhová, spolupracuje škola s akciovou společností Český porcelán v Dubí. V dubské keramičce žáci absolvují odbornou praxi a po vyučení sem většina z nich nastupuje.

Střední škola byla v Krupce otevřena v roce 2013. Podle Ivety Tvrdíkové bylo záměrem autorů projektu poskytnout možnost získání odborného vzdělání především dětem ze zdejšího sídliště. „Žije tady mnoho rodin s různými sociálními problémy. V některých případech děti neměly možnost získat po základní škole další vzdělání, protože by musely někam dojíždět,“ vysvětluje Tvrzníková. A jak dodala, děti ze zdejšího sídliště plní lavice střední školy z celých 80 procent.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru