DOPRAVA AKTUÁLNĚ: Na horách se probouzejí do nových přívalů sněhu, padají stromy
Dopravu komplikuje sněžení a vítr. Pozor také na padající stromy. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Krušné hory – Řidiči by měli i ve čtvrtek dobře zvážit cestu na vrcholky Krušných hor. Jízdu zde stále významně ovlivňuje počasí a tlaková níže Benjamin.

Jaký je ranní stav silnic v Karlovarském a Ústeckém kraji? V Krušných horách ustalo v tuto chvíli plošné sněžení, ale objevují se sněhové přeháňky. Podle dopravního servisu Policie ČR jsou silnice prvních tříd mokré po chemickém ošetření.

Na silnicích druhých a třetích tříd leží většinou vrstva nového sněhu. V důsledku silného větru se tvoří závěje a sněhové jazyky. Dohlednost může být snížena vlivem srážek. V nižších polohách jsou silnice mokré či se zbytky rozbředlého sněhu.

Podle nynějších dopravních informací je vyznačena uzavřená silnice kvůli sněhovým jazykům na silnici 248 mezi obcemi Nakléřov a Petrovice. V brzkých ranních hodinách byla neprůjezdná silnice z Dubí na Cínovec kvůli spadlému stromu. Spadlý strom je také mezi Krásnou Lípou a Rumburkem.

Uzavřena je silnice číslo 2019 z Loučné pod Klínovcem do Božího Daru kvůli sněhovým jazykům.



Stromy, které nejspíš nevydržely tíhu čerstvého sněhu, likvidovali hasiči ve středu v několika případech. Od ranních hodin do odpoledne vyjely hasičské jednotky k osmi zásahům, kdy bylo nutno odstranit spadlé stromy na komunikace. Ve čtyřech případech zasahovali hasiči v okresu Děčín, kdy odstraňovali spadlé stromy na vozovku u Janova, Hřenska, Nové Olešky a větve z drátů elektrického vedení u Kamenné. Dva výjezdy byly hlášeny z okresu Teplice. Strom spadl na silnici u Košťan a Cínovce. Na Mostecku spadl strom na silnici na Meziboří, opakovalo se to i ve večerních hodinách.

V dopoledních hodinách přineseme aktualizovaný článek o případné nové uzavírky horských silnic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru