OBRAZEM: Toto je nový stadion v Teplicích! Bruslit se tam začne nejspíš v polovině února
Foto: z archivu primátora Hynka Hanzy
Teplice

Teplice – Práce na novém zimním stadionu v Teplicích finišují. „Koncem ledna by mělo být zahájeno kolaudační řízení, v jehož průběhu se ke stavbě vyjádří dotčené orgány a s otevřením sportoviště pro veřejnost počítáme v polovině února,“ informoval primátor Teplic Hynek Hanza.

S otevřením zimního stadionu bude souběžně zprovozněna také propojka horního a dolního parkoviště. Jen okolo zimního stadionu budou mít diváci k dispozici dvě stovky parkovacích míst pro osobní automobily a další čtyři místa pro autobusy, případně pro dalších třicet aut.

Nový zimní stadion, který pro město znamená investici ve výši 230 miliónů korun, navazuje na stávající sportovní halu a částečně tak bude využívat její technologie. Hlediště nabízí kapacitu 500 sedadel pro diváky. K dispozici je 11 šaten a součástí haly bude i sportovní ubytovna. Hodně diskutovaný rozměr ledové plochy sice nemá parametry pro extraligu, ale podle Českého svazu ledního hokeje splňuje kritéria pro většinu hokejových soutěží.

„Nemá význam v Teplicích stavět prvoligový stadion s kapacitou tisíce návštěvníků, když jsou už vybudované extraligové stadiony v Litvínově nebo v Chomutově,“ komentuje velikost plochy primátor. „Teplický zimní stadion by měl sloužit především pro bruslení veřejnosti a jako odchovna hokejistů. Záměrem města nikdy nebylo vybudovat zázemí pro extraligu hokeje ani nepotřebujeme další koncertní sál, když pro tyto akce máme spoustu jiných zařízení,“ dodal Hanza.

Nový zimní stadion nahradí původní, který stával na druhé straně Stínadel a byl slavnostně otevřený v roce 1976. Patřil soukromé společnosti, která měla problémy s jeho provozem a vzhledem ke špatnému technickému stavu ho bylo nutné v roce 2016 srovnat se zemí. Na rozdíl od původního, bude nový stadion v majetku města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru