NA VLASTNÍ KŮŽI: Když za volantem vidíte jen na pár metrů. Takto vypadá bílá tma
Nebezpečný úsek silnice mezi Křižanovem a Hájem. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Osek – Dopravní situace v horských úsecích Ústeckého kraje je od úterního večera složitá, nezlepšila se ani ve středu dopoledne. Řada silnic je neprůjezdných. Ale ani pod horami to leckde není lepší.

S čím museli bojovat řidiči mezi Křižanovem a Hájem u Duchcova na Teplicku, se můžete ostatně podívat v našem videu. Na otevřeném úseku v polích bylo třeba počítat se silnými nárazy větru, který unášel čerstvou sněhovou nadílku. I přes větrolamy se okamžitě tvořily sněhové jazyky. Úsek jsme projížděli jen asi dvě až tři minuty za sněžným pluhem, ale silnice byla znovu zavátá. Na hřebenech Krušných hor potom musela být situace ještě mnohem horší.

Pravděpodobně i silný vítr mohl za nehodu linkového autobusu, který nedaleko Oseka skončil v příkopu. Policistům, kteří na místě řídili dopravu, v tu dobu službu rozhodně nemohl nikdo závidět. Viditelnost byla při poryvech větru sotva několik málo metrů, jet rychleji než dvacítkou bylo nemožné. Nákladní auta, autobusy a dodávky bojovaly nejen se silným bočním větrem, ale také náledím, které bylo pod sněhovou vrstvou na vozovce.

Podobných úseků je na našich silnicích více, počítejte s tím, když přejíždíte ze zalesněných míst na volná prostranství.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=sZM2NgfD11Q

Meteovarování

Pro celou oblast Ústeckého a Karlovarského kraje platí až do čtvrtka výstraha před silným větrem s nárazy až 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 90 kilometrů v hodině. Vítr ve středu večer zeslábne.

Do čtvrtečního rána napadne ve vyšších polohách až půl metru nového sněhu. Očekává se tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledujte dopravní zpravodajství. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru