OBRAZEM: Teplické silnice jsou samá jáma
Teplické silnice. Foto: Miroslav Neumaier
Teplice

Teplice - „Jak se mám dostat do toho trolejbusu, když sotva chodím? Má zastavit přece u obrubníku!“ rozčiluje se starší paní o berlích. A má pravdu. Trolejbus stojí skoro půl metru od obrubníku zastávky, která má svou výškou přímo navazovat na nástupní prostor dveří prostředků MHD.

„Jinak to bohužel nejde,“ říká nám jeden z řidičů, který si nepřeje ze strachu o místo být jmenován (redakce jeho jméno zná). „Podívejte se, jak to na těch zastávkách vypadá. A je to už dlouhodobě. Já bych najel až k tomu, jenže když otevřu dveře, tak je odřu o ten obrubník. A to bych pak musel platit. Ostatně jako všechno.“

A vskutku. Nejen na Benešově náměstí, ale i na dalších místech je vozovka propadlá o několik centimetrů a trolejbus díky tomu nemůže zajet tak, jak má. Ale to není všechno. Na řadě míst v Teplicích silnice připomínají spíše jarní orbu a kdo má na svém autě nízko posazené prahy, leckdy zapláče při skřípění, kdy se mu auto otře spodkem o asfaltový rigol na silnici. Najdou se místa, kde se něco takového stane i již zmíněnému trolejbusu. A to je už co říct.

„Co se týká těch problematických zastávek městské hromadné dopravy, máme vytypovaných osm míst na průtahu Duchcovská – Benešovo náměstí – Masarykova třída. V současné době se zpracovávají rámcové smlouvy a harmonogram jednotlivých oprav. Uvidíme, co se nám podaří opravit nejkritičtějšího teď do prázdnin. Ty hlavní věci ale budeme dělat o prázdninách, kdy je provoz MHD menší,“ sděluje vedoucí odboru dopravy magistrátu města Teplice Ivana Müllerová.

Dále uvádí, že pracovníci magistrátu v posledních dnech mapovali stav povrchu vozovek ve městě. Jejich stav je místy opravdu tristní, což měla způsobit poslední zima.

Foto

2803silnicetp02

2803silnicetp03

Foto: Miroslav Neumaier

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru