Obchodní zástupkyně podváděla s půjčkami. Nechávala si peníze vybrané od dlužníků
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Tepličtí policisté stíhají ženu, která pracovala jako obchodní zástupkyně společnosti poskytující nebankovní půjčky. Nechávala si totiž peníze, které vybrala od dlužníků. Neoprávněně se tímto způsobem obohatila o téměř tři sta tisíc korun.

Žena na různých místech v Teplicích vybírala od zákazníků společnosti splátky, nebo doplatky za poskytnuté půjčky, a tyto finanční prostředky si nechávala, místo aby je odevzdala společnosti. „Aby se na machinace nepřišlo, některé půjčky i nadále vedla jako aktivní a sama je splácela,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Dotyčná se zřejmě dostala do dluhové pasti a nevěděla, jak z ní ven. Ve dvou případech totiž navíc požádala svoji známou, zda by na její jméno mohla uzavřít smlouvu o půjčce peněz, které sama potřebovala, přičemž se jí zaručila, že půjčku bude splácet. „Na základě této dohody si pak půjčila šedesát tisíc. Peníze sice řádně splácela a skoro celou částku uhradila, což ale nic nemění na tom, že firmu uvedla při sjednávání půjčky v omyl,“ doplnil policejní mluvčí.

Policisté ženu obvinili z trestného činu podvodu a zpronevěry. Hrozí jí až pětiletý trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru