Coolinaření se Zdravou 5: Hastrmanky z Ústeckého kraje.
Coolinaření se Zdravou 5: Hastrmanky z Ústeckého kraje.
Co se chystá

Teplice - Nadační fond Albert v rámci svého ojedinělého vzdělávacího projektu Zdravá 5 vyhlašuje opět celorepublikovou dětskou kuchařskou show Coolinaření se Zdravou 5.

„Soutěž bude letos obohacena o nový rozměr. Děti připraví zdravé pohoštění a navrhnou, s kým se o něj podělí. Přihlásit se mohou tříčlenné týmy ve věku od pěti do patnácti let věku. Přihlásit se mohou děti z mateřských a základních škol, z dětských domovů a či jiných organizací nebo volnočasových sdružení," říká koordinátorka projektu Eva Nepokojová.

Soutěž spočívá v tom, že děti připraví zdravý pokrm. Každoročně jsou do soutěže přinášeny inovace a tak letos chtějí organizátoři přivést děti k pochopení, že jídlo by se mělo připravovat s láskou a radostí pak si se stejnými pocity užít i chvíle společného stolování.

Výsledky prací bude hodnotit odborná porota. Jejím kritériem nebude jen vzhled pokrmu a jeho složení, ale i myšlenka jak s ním soutěžní týmy naloží.

„Hodnota připraveného pohoštění by neměla přesáhnou sto korun. Nákup surovin v této hodnotě pro jeden tým nahradí školám Albert jako vždy zasláním nákupní poukázky. Soutěžící tedy mají za úkol pohoštění vytvořit a navrhnout, komu ho věnují. Zda to bude kamarád, nebo třeba opuštěná paní ze sousedství.

Do této soutěže se mohou zapojit tříčlenné týmy ve 4 soutěžních kategoriích. Disciplínou je tedy zdravý pokrm v oblasti teplé či studené kuchyně který se dá použít jako svačina.

Recept s fotografiemi z přípravy a uskutečnění pohoštění včetně obhajoby jeho výběru pohoštěného musí přihlásit každý tým do 7. dubna 2017 na webu: www.zdrava5.cz.

Porota vybere do celostátního finále, které se uskuteční v polovině května v Praze, pět nejlepších týmů z každé kategorie. Na vítěze čeká speciální zážitková odměna. Loni cenu vyhrál tým z Ústí nad Labem.

(msn)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru