Teplice - Nákupní centrum v Teplicích se chystá na svátek mrtvých. Tomu je v Česku již tradičně věnován druhý listopadový den. V posledních letech je stále více v oblibě anglosaská podoba tohoto svátku, halloween, jenž se slaví o dva dny dříve.

V teplické Galerii budete moci v sobotu zažít mexický Halloween. Že jej neznáte? Víte co vás tedy čeká?

Mexický den mrtvých, tedy Dia de los Muertos, slaví mexičané také 2. listopadu a je velkou celospolečenskou událostí s podtextem veselé oslavy života. Vzhledem ke své unikátní podobě byl zařazen mezi jednu z památek nehmotného kulturního dědictví UNESCO.

Přijďte tedy do Galerie oslavit život dle mexických tradic. Těšit se můžete na různá exhibiční vystoupení, například show s lasem, bičem a kolty, dále srážení dýní bičem, škola lasování, jízda na koni, budou se vydlabávat dýně a soutěžit o nejhezčí a nejoriginálnější z nich, vyrábět masky, zdobit věnce a malovat na obličej. Čeká vás také škola tance, písničky, či soutěže.

„Letošní halloweenský program pro děti jsme pojali trošku jinak a inspirovali se právě hlavně barvami, které tomuto svátku v Mexiku dominují. Těšit se můžete i na netradiční výzdobu, zábavný moderovaný program, soutěže, záhadné vystoupení Mrtvého ženicha, bohaté workshopy, házení kroužků na kaktus, exhibiční vystoupení mexických tanců a mnohem, mnohem více. Takže adiós a těšíme se na Vás v sobotu odpoledne 28. října,“ láká vedení OC Galerie Teplice.

Mexický Halloween bude probíhat v sobotu 28. října od 14 do 17. hodin. Na tento den připadá státní svátek Den vzniku Československa. Teplická Galerie bude otevřena a kromě Mexického Halloweena zde budete moci navštívit i více než 50 obchodů, multikino, kavárny a restaurace, které budou otevřené. Více informací najdete na https://www.galerieteplice.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru