Chomutov - Ocitnout se v nedávné minulosti mohou návštěvníci skanzenu Stará Ves. Za branou jako z pohádky vystřiženého areálu ucítí vůni dřeva, bylinek či obilí. Stará Ves je přístupná každý den v roce, vstup je v ceně návštěvy Podkrušnohorského zooparku.

Děti ve skanzenu Stará Ves.

O době doškových střech, utlučeného másla a večerů při svíčkách se zajímavé informace lidé dozví při prohlídkách s výkladem. Ty se konají každý den, začínají vždy v deset, dvanáct, čtrnáct a šestnáct hodin u infocentra roubené chalupy, pokračují pak přes celý areál. Průvodce podrobně vylíčí, jak žili dříve obyvatelé Krušných hor. Lidé uvidí vybavení jejich chalup, nástroje k práci na poli či v řemeslnictví. Prohlédnout si mohou také funkční větrný mlýn holandského typu nebo stálé expozice včelařství a hračkářství.

Ve skanzenu se také nachází naučná stezka. Informační tabule i zážitková stanoviště přináší mnoho informací o oblasti chráněných a ohrožených zvířat. Stezka má šest stanovišť. Na těch se lidé setkají například s hmatací truhlou, ve které jsou umístěné kusy rašeliny, uhlí a dalších věci schované před zraky, určené jen pro hmat. Další velmi zajímavou zastávkou na cestě je čichárium. Tam jen podle vůně poznají návštěvníci, co která bedýnka ukrývá. Lezecká síť pak poslouží hlavně dětem k zábavě. Nebude chybět ani skládání obrázků na otočných trojhranech, ukázka výrobků z rašeliny, bylinková zahrádka či opravdové skrýše ptáků.


Více o volnočasových aktivitách v Chomutově na www.echomutov.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru