Chomutov - Chodit po vodě se sice nedá, ale jezdit ano. To dobře ví každý návštěvník Wake-parku u Velkého otvického rybníka v Chomutově hned vedle ojedinělého Kamencového jezera. Jízdu na vodních lyžích či prkně si zde může užít každý, zkušení wakeři i naprostí začátečníci.

Na první pohled náročného vodního sportu se nemusí bát nikdo, velmi zkušení trenéři naučí každého, kdo má zájem, zvládnout jízdu na 780 metrů dlouhém vodním vleku a navíc si jí bezprostředně užít. "Začátečníci mají nejčastěji strach z vody a také ze zranění. Toho se ale nemusejí bát, půjčíme jim špičkové vybavení a téměř každou chybu odpustí voda samotná, jelikož se do ní padá daleko měkčeji než například na trávník," uvedl Jiří Heller z Wake-parku Chomutov.

Nově příchozí zájemci si navíc mohou sport nejprve vyzkoušet. Park totiž nabízí zkušební hodinu za symbolickou cenu 99 korun pro každého začátečníka. Tomu zapůjčí veškeré vybavení a po celou dobu se mu bude věnovat špičkový trenér. "Zkušební hodinu ale může každý využít jen jednou v životě po předložení občanského průkazu," doplnil Jiří Heller. Je také nutné se na ni předem objednat.

Bez objednání je možné navštívit Wake-park kdykoli, jízdné pak ale bude za běžnou cenu, tedy od 300 korun na dvě hodiny plus stejná částka za půjčení vybavení.

Wake-park pořádá několikrát do roka takzvané kempy. Ty trvají tři dny a jsou určené pro začátečníky i zkušené sportovce. Za tuto dobu se každý naučí ovládat sport na dobré úrovni tak, aby byl schopen sám jezdit i v jiných parcích po celém světě. Třídenní soustředění je totiž dobré jak pro cvičení sportu samotného, tak i pro předávání zkušeností, sdílení historek a načerpání té pravé atmosféry mezi sportovci.

Wake-park je v provozu do konce prázdnin od pondělí do pátku mezi 11. a 20. hodinou, o víkendech od 10 do 20 hodin. Provozní doba od září bude upřesněna na stránkách www.wakepark.cz. Trenéři, kteří v parku učí, patří mezi absolutně nejlepší v republice.


Více volnočasových aktivit najdete na stránkách www.echomutov.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru