Teplice - Zvláštní parní vlak se stylovými historickými vozy vypraví České dráhy ve spolupráci s městem Kadaň na slavnosti připomínající návštěvu císaře římského a krále českého Karla IV. v roce 1367. V čele zvláštního spoje, který jede v sobotu 23. srpna z Děčína do Kadaně a zpět, pojede parní lokomotiva 475.1 Šlechtična.

Parní lokomotiva. Ilustrační foto: Oldřich Hájek

"Vlak nabízí 440 míst k sezení. Vyjíždí v 8:00 z Děčína hl.n. a přes Ústí nad Labem hl.n., Teplice v Čechách, Bílinu, Most, Chomutov a Kadaň-Prunéřov zamíří do Kadaně, kam přijede v 10:30," informovala Radka Pistoriusová, mluvčí Českých drah. V Teplicích bude vlak v 8.46, v Bílině v 9.10 hodin. Jízdenky budou k zakoupení pouze u průvodčích parního vlaku.

Císařské slavnosti se uskuteční na Mírovém náměstí, ve Smetanových sadech nově i na hradbách. Program nabízí středověké tržiště s ukázkami řemesel, živá zvířata, sokolnické a jezdecké ukázky, pro děti budou připraveny netradiční hry.
Příjezd Karla IV. a jeho družiny do města se očekává ve 14 hodin.

Navíc je možné svézt se parním vlakem i v průběhu dne mezi Chomutovem a Kadaní. Zpět z Kadaně do Děčína odjíždí parní vlak v 16:30 a po stejné trase se vrátí do Děčína, kam přijede v 19:10. Do Bíliny přijíždí v 17.40 hodin, do Teplic v 18.15 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru