Na Fojtovice zaútočil roj draků
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Fojtovice – Náhodný návštěvník, který v sobotu 9. října odpoledne projížděl Fojtovicemi, mohl zaznamenat na blankytném nebi neobvyklý jev, roj různě velkých barevných draků.

Možná se také pozastavil nad obrazem desítek lidí, kteří na louce u farmy chodili nebo postávali se zvrácenými hlavami. Na první pohled, když jste si těch draků hned nevšimli, totiž postavy působily jako kdyby tančily, nebo prováděly některou z pozic bojového umění taiči.

1110drakiadakz1

Foto: Ilona Kaulfuss

Pravda byla pragmatičtější. Spolek za obnovu Fojtovic tady pořádal tradiční Drakiádu. Na fojtovických horských loukách totiž fouká obstojně celý rok, a proto se pořádání typicky podzimní akce přímo nabízí. Radost z létajících monster i roztomiloušů se odrážela nejen ve tvářích dětí, ale sálala i z pohledů jejich dospělých protějšků. I když se občas šňůry a lanka zamotaly, některý z draků byl katapultován neopatrným pilotem k zemi a musel na opravu, náladu si nikdo zkazit nenechal.

1110drakiadakz3

Foto: Ilona Kaulfuss

Kromě dračího reje měli zájemci možnost zúčastnit se jízdy v traktoru nebo v kamionu. Zvídavci mohli navštívit místní minifarmu a výstavu zemědělských strojů. No a pro děti byl v záloze zábavný program, aby neměly ani na okamžik čas se nudit. Členové Spolku za obnovu Fojtovic mysleli na všechno. Ostatně, jak se na akcích v jejich režii stalo pravidlem. A z celkové atmosféry, provoněné klobásami, pivem a malinovkou, to poznali i přespolní.

1110drakiadakz4

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru