Turisté zvolili teplické Thermalium jako nejlepší novinku roku
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Teplice - Vítězem nultého ročníku soutěže Krušnohorská NEJ se stalo teplické THERMALIUM. První cenu vítězi předal náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zdeněk Matouš přímo v prostorách THERMALIA.

Součástí slavnostního aktu v teplickém THERMALIU byl také křest víly Maribyly, patronky Krušných hor. „Maribyla je dobrým duchem Krušných hor, na české i německé straně se legenda o Maribyle vypráví už od devatenáctého století. Vílu Maribylu jsme zvolili patronkou Krušnohoří a pokřtili ji jak jinak než zdejší termální vodou,“ dodala Eva Maříková.

Veřejnost nejprve nominovala jedenáct novinek roku 2018, které si podle návštěvníků zasloužily ocenění a patří k tomu nezajímavějšímu a nejlákavějšímu, co destinace Krušné hory nabízí. Tři měsíce trvalo hlasování na sociálních sítích, při kterém lidé volili tu NEJ novinku loňského roku. Nejvíce hlasů získalo THERMALIUM, léčebně relaxační komplex s termálními prameny. Jde o nejnovější počin teplických lázní s cílem zpřístupnit léčivou sílu pramene nejvíc v celé historii. THERMALIUM se tak stalo vítězem ankety KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“ pro rok 2019. V příštím roce bude soutěž pokračovat. Plánovanou novinkou soutěže by mělo být propojení s německou stranou Krušných hor. V roce 2020 by se tak volily dvě NEJ novinky, jedna česká, druhá německá. V letošním roce soutěž probíhala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Konečné pořadí ankety KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“

  1. THERMALIUM Teplice
  2. Znovuzprovoznění Moldavské dráhy + I. symbolické spojení „Moldava-Holzhau“
  3. Rozhledna Elektrárna Ledvice
  4. Naučná stezka „Zaniklá důlní díla Lomu a Loučné“
  5. Bobová dráha na Klínech
  6. Propagační kreslené video Most
  7. Stezka Offroadsafari
  8. Propojení ski areálů Boží dar – Neklid – Klínovec
  9. Tvořivé dílničky v zámku Valdštejnů
  10. Informační centrum Hornické krajiny Krupka
  11. Chata Barbora Český Jiřetín
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru