Všechno jako doopravdy. Namaskovaní figuranti i transport zraněných. Na ZŠ Bílá cesta soutěžili mladí zdravotníci
Jeden z namaskovaných figurantů.
Zajímavosti

Teplice - Schopnost podat první pomoc v situacích ohrožujících život je velmi důležitá dovednost. Občas se zachránci mohou stát i děti, a proto je důležité, aby i ony první pomoc ovládaly. V pátek 8. června se Základní škola Bílá cesta v Teplicích stala dějištěm regionálního kola Soutěže mladých zdravotníků, akci pořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Teplice.

Tentokrát se utkaly nejlepší týmy z jednotlivých okresních kol v Ústeckém a Libereckém kraji. Celkem přijelo 15 družstev. Na trase bylo pro soutěžící připraveno 15 stanovišť, na kterých ošetřovali namaskované figuranty, transportovali zraněné, vyzkoušeli si testy o záchranných složkách, a dokonce prokázali skvělou orientaci v historii Červeného kříže. Mezi nesoutěžními disciplínami si děti vyzkoušely i poznávání hub, rostlin a mapových značek, ale také si lámaly hlavy nad otázkami o zajímavostech České republiky. Týmy z prvního a druhého stupně soutěžily zároveň, ale měly trochu pozměněná stanoviště.

1106zdravotnici1

 

Mezi týmy z prvního stupně na třetí pozici skončilo družstvo Místní skupiny Českého červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov, druhé místo obsadila ZŠ Dolní Podluží. Vítězem se stal tým ZŠ Masarykova a ZŠ Litoměřice. O něco starší záchranáři se také nenechali zahanbit. Zde byl boj o postup do republikového kola ovšem mnohem vyrovnanější. Pohár za 3. místo si odvezlo družstvo ZŠ T.G.Masaryka a ZŠ Štětí. Na druhém místě se umístila ZŠ Maršovská Teplice, kterou čekalo velké zklamání. O pouhý jediný bod je totiž porazilo družstvo ZŠ Rokytnice nad Jizerou.

Soutěž se obešla bez skutečných zranění a bez výrazných potíží. Nejlepší týmy postupují do republikového kola, které bude na konci června v Ostravě.

1106zdravotnici2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru