Řidiči v Bílině, pozor! V ulicích kolem náměstí smíte parkovat jen půl hodiny
Foto: Město Bílina
Teplice

Bílina - V ulicích kolem centra města se změnilo parkování. V ulici Seifertova a Želivského smí řidiči parkovat pouze třicet minut.

“K tomuto kroku vedení města přistoupilo z důvodu zajištění dopravní obslužnosti pro zásobování obchodů a obyvatel a dále pak z důvodu, aby ve frekventovaných ulicích neblokovali řidiči po celý den parkovací místo. K dlouhodobému stání mohou použít parkoviště v okolí centra, tedy například u Zeleného domu, podél hlavní silnice 1/13 nebo nad ředitelstvím SD Bílina a podobně. V ulicích u náměstí chceme zajistit, aby tam vždy našli místo lidé, kteří si jen potřebují krátce nakoupit v blízkých obchodech nebo si něco vyřídit na úřadech,” vysvětlil vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Řidiči, kteří budou chtít v těchto ulicích zaparkovat, si musí pořídit takzvaný parkovací kotouč, který viditelně umístí za přední sklo na palubní desku vozu a nastaví na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit. To bude sloužit pro kontrolu ze strany strážníků. Terčík s hodinami je možné zakoupit například na čerpacích stanicích, v prodejně autodílů nebo v informačním centru.

„Provizorně postačí zanechat i viditelně odložený papír s ručně napsaným časem, například: Příjezd 10.30 hodin, a nechat jej viditelně na palubce,” doplnil vedoucí. V ulicích časové stání platí od pondělí do pátku od 7 do 19 hodin. Mimo tuto dobu není stání časově omezené.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru