Dvě ženy neoprávněně pobíraly příspěvky na bydlení, stát připravily o desetitisíce
Ilustrační foto
Teplice

Teplicku – O desítky tisíc korun připravily stát dvě ženy z Teplicka, které neoprávněně pobíraly sociální dávky, konkrétně příspěvek na bydlení. Teď jim hrozí soud kvůli podvodu.

V prvním případě 55letá žena při uplatnění žádosti o příspěvek na bydlení předložila na úřadě doklady o výši příjmů, ve kterých ale neuvedla příjmy ze závislé činnosti. Zavinila tím, že jí byla několik měsíců neoprávněně vyplácena vyšší sociální dávka, než na jakou měla ze zákona nárok. „Stát tímto způsobem připravila o téměř dvacet tisíc korun,“ konkretizoval policejní mluvčí Daniel Vítek.

Ve druhém případě 23letá žena v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích a po dobu tří měsíců si nechala neoprávněně vyplácet příspěvek na bydlení. Neoprávněně se tak obohatila o 22 tisíc korun.

Obě ženy policisté obvinili z podvodu, za který hrozí až dvouleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru