Bílina má rozpočet na rok 2018, v plánu jsou tři velké investiční akce
Ilustrační foto Zdroj:město Bílina
Teplice

Bílina – Bílinští zastupitelé na svém prosincovém zasedání schválili návrh rozpočtu na rok 2018. Ten počítá se schodkem zhruba sto milionů korun, který bude pokryt z rezerv minulých let. Příjmy na příští rok jsou plánované ve výši zhruba 347 milionů korun, výdaje zhruba 452 milionů korun.

Důvodem schodkového rozpočtu jsou tři velké investiční akce, které se letos nestihly realizovat, tudíž se přesunou i s ušetřenými financemi do příštího roku. „Jedná se o rekonstrukci Mírového náměstí, objektu Černý kůň a ulice 5. května,” vysvětlil starosta města Oldřich Bubeníček. Pro všechny tyto akce jsou hotové projektové dokumentace. “Počítáme s tím, že ještě letos stihneme zadat výběrové řízení na rekonstrukci náměstí, na zbylé akce ho vyhlásíme začátkem příštího roku. Všechny akce by se měly v roce 2018 realizovat,” konkretizovala místostarostka Zuzana Bařtipánová.

Největší investicí bude plánovaná revitalizace Mírového náměstí. Prostor na parkování nahradí klidová zóna pro pěší a vozy se ze středu přesunou na obvod. Dále budou na náměstí upravené povrchy a doplněn nový mobiliář.

Druhou velkou investiční akcí je rekonstrukce prázdné budovy Černého koně, která by se posléze měla zaplnit. “Plánujeme tam přesunout informační centrum a časem vybudovat galerii nebo menší muzeum. V patrech budou vytvořeny bytové jednotky pro obyvatele města. Počítá se s celkovými opravami vnitřku a také fasády,” řekla místostarostka Vendula Vodičková.

Třetí velkou investicí bude rekonstrukce ulice 5. května. Dojde tam k rozšíření stávající komunikace z důvodu zajištění bezpečnosti provozu a lepšího parkování, dále k opravě povrchu vozovky a rekonstrukci chodníků.

V dalších letech vyrovnaně

Zastupitelé na svém zasedání schválili také střednědobý výhled rozpočtů na roky 2019 a 2020. “Na tyto roky je rozpočet navržený jako vyrovnaný. Nepočítá se již s velkými investicemi, takže kapitálové výdaje nejsou nadprůměrné. Pro rok 2019 plánujeme celkové příjmy a výdaje ve výši 334 milionů, pro rok 2020 ve výši 338 milionů korun,” upřesnila vedoucí finančního odboru Michaela Zavázalová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru