Teplice - Zloději ukradnou opravdu všechno. Minulý týden dva zoufalci sebrali v teplickém obchodním centrum celý automat na hopsakoule. Ne, že bych tak strašně toužili po skákajících kuličkách, zajímaly je mince v mincovníku. A jiný nápad, jak se k penězům dostat, než že odnesou celý automat, zřejmě neměli.

Ilustrační foto

Krádež automatu byla dílem okamžiku. „Zatímco 33letý muž držel dveře, jeho 21letý spolupachatel chytil automat a vyběhl s ním na ulici," popsal, jak si zlodějíčci počínali, policejní tiskový mluvčí Daniel Vítek. Nedaleko od místa činu pak mladší z mužů vypáčil mincovník. Našel v něm ale jen 300 korun. „Peníze si ponechal, se svým komplicem se ani nerozdělil," doplnil Vítek.

Hodnota odcizeného automatu je vzhledem k získané „kořisti" nesrovnatelně vyšší, předběžně byla škoda vyčíslena na 20 tisíc korun. Krádež „hopsakoulí" tak teď může zloděje vyjít pěkně draho. V případě odsouzení mohou strávit ve vězení až tři roky. Vzhledem k tomu, že starší z mužů byl v minulosti už 19krát trestaný a jeho mladší komplic třikrát, nebude k nim zřejmě soudce nijak shovívavý.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru