Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Dva případy řidičů, kteří při řízení vozidla neměli „čistou hlavu“, řešili v uplynulých dnech tepličtí policisté. Řidič vozidla Audi byl kontrolován hlídkou policie v Trnovanech. Jelikož bylo podezření, že řídí pod vlivem drog, přistoupili policisté k provedení drogového testu. Ten jasně ukázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu v těle.

Následně byla řidiči v nemocnici odebrána krev a toxikologický rozbor prokázal přítomnost této drogy v koncentraci 297 ng/ml, přičemž hodnota 150 ng/ml je brána, jako podstatné negativní ovlivnění řidičských schopností. Řidiči tak v krvi kolovalo téměř dvojnásobné množství.

Další policejní hlídka zastavila 49letou řidičku vozidla Opel v ulici Vrchlického. Na té byly patrné známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,82 promile alkoholu v dechu.

"Oběma provinilcům bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to jim u soudu kromě zákazu řízení hrozí až 1 rok pobytu za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru