Krajská zdravotní: Pacient, který útočil v teplické nemocnici, nebyl agresivní. V sobotu měl jít domů
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Společnost Krajská zdravotní se vyjádřila k útoku v teplické nemocnice. V sobotu 11. listopadu tady šestaosmdesátiletý pacient neurologického oddělení pobodal dva jiné pacienty. Podle Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice spadá, nebyl muž předtím nikterak agresivní, k útoku došlo náhle, nedal se předvídat a nešlo mu zabránit.

K útoku došlo v sobotu po druhé hodině ranní. Šestaosmdesátiletý pacient na lůžkové části oddělení zranil dva další pacienty kapesním nožíkem. Napadení byli po útoku odesláni na chirurgii, kde jim lékaři jejich rány ošetřili, a oba se poté vrátili na neurologické oddělení.

Útočící pacient byl ihned po incidentu ještě v noci, z důvodu své nebezpečnosti pro okolí, v doprovodu přivolaných policistů převezen do Psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích.

Pacient, který zaútočil, měl být po čtrnáctidenní hospitalizaci v sobotu, tedy týž den, propuštěn do domácího léčení. Během hospitalizace podle vyjádření Krajské zdravotní dodržoval léčebný režim a nejevil žádné známky agresivity. Útok se tedy nedal předvídat. 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru