Teplice – Smutný případ vyšetřují policisté v Teplicích. Pětadvacetiletá žena tady večer opustila své dvě malé děti (1 a 4 roky), nechala je v depu na nádraží. Když ji policisté našli, tvrdila, že šla jen hledat svého přítele.

Ilustrační foto

Policisté v úterý 13. září večer přijali na tísňovou linku oznámení, že v prostorách depa u teplického nádraží našli pracovníci ostrahy dvě malé děti. „Podle jejich svědectví schovala nějaká žena u opravny kolejových vozidel za lokomotivu kočárek s malým chlapečkem a další nezletilé dítě a z místa utekla," sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek. Policisté ihned začali pátrat po ženě a zároveň zažádali o pomoc sociální pracovníky, aby se o opuštěné chlapce postarali. Děti skončily v Klokánku.

Po několika desítkách minut policisté zadrželi matku dětí, byla opilá, policisté jí naměřila 1,8 promile. „U výslechu se hájila tím, že jela s dětmi a s přítelem z výletu. On měl v Proboštově vystoupit, aby si zakouřil a vlak mu ujel, žena proto i s dětmi vystoupila v Teplicích a šla mu naproti zpátky do Proboštova. Protože ale po kolejích nemohla jet s kočárkem, své dvě malé děti odložila u depa a vydala se pro přítele, kterého nakonec ani nenašla," tlumočil výpověď ženy policejní mluvčí.

Nezodpovědná matka byla obviněna z trestného činu opuštění dítěte, v případě uznání viny jí hrozí až pětileté vězení. Rodinu bude sledovat sociálka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru