Teplicko - Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto lidové přísloví se vztahuje i na jednání 31letého lapky, který opakovaně kradl a to především zboží v prodejnách. O jeho jednání informovala teplická policie.

2108policie

Vybíral si hlavně supermarkety a z regálů kradl vše, co mohl zpeněžit, nebo zkonzumovat. "Oznámena byla například krádež hygienických tamponů, čokolád, konzerv s tuňákem, nebo kosmetiky. Když se mu ale naskytla příležitost, neváhal se dopouštět i jiné trestné činnosti, například využil nepozornosti majitele osobního vozidla a v nestřeženém okamžiku mu z auta ukradl peněženku, se kterou se dal na útěk," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. Zloděj měl ale smůlu, protože ho nedaleko místa činu zadrželi policisté.

Je také podezřelý, že v teplickém obchodním centru z uzavřené prodejny přes staženou roletovou mříž odcizil ze stojanu vystavené kompresní triko.

Několikrát se také pokusil pomocí údajně nalezených cizích platebních karet vybrat z různých bankomatů finanční hotovost v celkové výši čtyřicet tisíc korun, protože ale neznal PIN, peníze se mu získat nepodařilo.

"Celkem odcizil věci v hodnotě přes šest tisíc korun, jednotlivé případy tak byly sloučeny do jednoho skutku a muž byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, za které mu hrozí až dvouleté vězení," dodal Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru