Osek - Na tradiční oseckou pouť míří tisíce lidí. V okolí kláštera je již nyní doslova hlava na hlavě. Osecká pouť totiž patří mezi ty největší v Ústeckém kraji. Město tak ožilo o tomto víkendu Oseckými slavnostmi.  Vedle kolotočů a jarmarečních stánků ale Osek v sobotu a v neděli nabídne svým návštěvníkům mnohem více.

 

- Toto je 360° stupňové fotografie
- Rozhlížejte se tažením myši či prstem po dotykové obrazovce
- V mobilním telefonu se rozhlížejte také natáčením telefonu
- Pokud máte brýle pro virtuální realitu, vložte telefon do nich. Rázem se ocitnete přímo na místě

"Klidová zóna historického řemeslného trhu na nádvoří cisterciáckého kláštera nabídne tradiční i netradiční řemesla, pouliční a loutková divadla, kejklíře, provazochodkyni, historickou hudbu i soutěžní arénu dětem," říká Pavla Votavová z ITC Osek.

Všestranné typy výstav jako železniční expozice, chovatelskou, fotografickou - Putovní kolíček, Bonsají, dřevěných plastik či keramických sošek a další najdete hned na několika místech ve městě.

 

O hudební program se na klášterním náměstí po oba dva dny postarají oblíbení Regius Band a sobotní večer pak obstarají Katapult Revival. Letošní novinkou je Pivní festival s hudbou i tancem v rodinném pivovaru Černý Orel.

V Konventním chrámu Nanebevzetí P. Marie cisterciáckého kláštera budou probíhat Slavnostní poutní bohoslužby i kulturní program ve formě koncertů. 

 

V sobotu večer se návštěvníci mohou těšit také na ohňostroj. Osecká pouť bude probíhat také zítra, tedy v neděli 21. srpna.

FOTOGALERIE:

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru