Bílina - Od 1. července 2016 se rozšířila integrovaná doprava v Ústeckém kraji o města Děčín a Bílinu. Lidé zatím mohli jezdit na jedu jízdenku zelenými autobusy, vlaky Českých drah i městskou hromadnou dopravou v Ústí nad Labem a Teplicích. Integrovaná doprava funguje v Ústeckém kraji už rok a půl. Lidé díky jedné jízdence v integrované dopravě ušetří.

0307bilinaPo obyvatelích Ústí nad Labem a Teplic má veřejnost od 1. července nově možnost cestovat na jednu jízdenku také v Děčíně a Bílině. Když si zakoupí lístek v Děčíně nebo v Bílině, budou moci cestovat na jednu jízdenku, přestupovat do jiných autobusů, nebo cestovat vlakem, a nebudou muset kupovat další jízdenku

Rozšíření integrované dopravy o další místa je teď otázkou jednání mezi krajem a konkrétními městy. Nejdále je příprava na Chomutovsku.

„Určitě jsou to města obsluhovaná Dopravním podnikem Chomutova a Jirkova, tedy Chomutov a Jirkov, a následně i Spořice, Droužkovice," vyjmenovává pravděpodobná další integrovaná místa krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek. Brzy by se mohly připojit i Litoměřice nebo Klášterec nad Ohří.

Lidem v Ústeckém kraji se tak zjednodušilo cestování veřejnou dopravou za výhodnou cenu. Jen od ledna do dubna 2016 využilo veřejnou dopravu zhruba 5 milionů cestujících, za stejnou dobu to bylo vloni v kraji o jeden milion méně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru