Duchcov - Lázeňská sezona v Teplicích ve velkém stylu už začala, v regionu se chystají už za pár dní další slavnosti. Těšte se na tradiční Casanovské slavnosti v Duchcově.

Začátek Casanovských slavností s průvodem. Foto: archiv Jiřího Baleje

Termín letošních 22. Casanovských slavností v Duchcově je 10. a 11. června. V předvečer slavností ve čtvrtek 9. června vystoupí ve Valdštejnském sále duchcovského zámku světově uznávaná česká violová virtuoska Jitka Hosprová a soubor Musica Dolce Vita v slavnostním recitálu Hudba královen. V úvodu koncertu předají představitelé města Cenu města Duchcova za rok 2015 Anitě Bartlové a Jiřímu Galetovi za dlouholetou činnost v oblasti sportu.

Slavnosti budou zahájeny tradičním pátečním příjezdem G. Casanovy v kočáře na zdejší zámek a zahajovacím přípitkem s vrchností města na zámeckém balkónu.

Letošní zahajovací open air divadelní příběh ze života G. Casanovy v nastudování Divadla M ponese název Hraběnčin portrét a jako host se představí Václav Upír Krejčí.

Program na několika scénách

Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí Wanastowi Vjecy Revival, zpěvák a písničkář Xindl X, chlapecká skupina New element, Cimbálová muzika Milana Broučka, Kroky Michala Davida, skupina Hodiny, trio Lunetic s kapelou a Petra Janů se skupinou Amsterdam.

Na Rockové scéně se letos představí skvělý Schlak, mladá úderná kapela Another False Story, Hlahol, punkrocková ATD, zcela výjimečná svérázná Jana Uriel Kratochvílová & Illuminatica nebo legendární Radim Hladík a jeho Blue Effect. Večer na rockové scéně uzavře pražský punkrock UkradenÝ ovoce.

Součástí doprovodného programu bude dobový jarmark a ukázky historických řemesel na nádvoří zámku, vystoupení skupiny scénického šermu Bohemia Fénix, výstava bonsají v Knížecí zahradě, koncert Duchcovského pěveckého sboru nebo porcelánové trhy. Návštěvníci si budou moci odpočinout při projížďce Duchcovem v dobovém kočáře, nebo ochutnat staročeské baráčnické koláče.

Pro rodiny s dětmi bude v zadní části zámecké zahrady připraven Historický dětský den. Po úspěšném splnění úkolů budou malí panošové pasováni Karlem IV. do stavu rytířského. K vidění bude vojenské ležení rytířů Fechtýřů ze Zdíkova a ukázky palných a sečných zbraní. Historický dětský den zakončí Rytířský turnaj na koních na počest Karla IV. V roli Karla IV. uvidíme Mojmíra Maděriče.

Masarykovou pěší zónou letos projde sedm pochodů. Po úvodním pochodu duchcovských mažoretek s dechovou hudbou Doubravanka projdou v průběhu soboty Masarykovou pěší zónou dvakrát bubeníci Tokhi & The Groove Army se svou strhující rytmickou show a čtyřikrát Masaryčka ožije pochodem dobových hudců Rebule. V atriu muzea bude Loutkové divadlo Na nitích lákat děti na tři loutková představení.

Páteční program zakončí Ohňová show Pa-li-tchi na hladině Zrcadlového rybníčka a v sobotu slavnosti tradičně zakončí rozloučení G. Casanovy ze zámecké balustrády a velkolepý ohňostroj. Definitivní tečkou bude závěrečná After Party v Motorest Music Club, kterou roztančí DJ PinDa.

Dopravní omezení

V pátek 10. června od 17:45 do 18:00 hodin bude z důvodu průjezdu kočáru s G. Casanovou omezen provoz v ulici Masarykova v úseku od kina Lípa na nám. Republiky.

V sobotu 11. června bude při průjezdu městem snížena rychlost v ulici Lipová v úseku od kina Lípa po nám. Jiřího z Poděbrad na 30 Km/hod. Dále bude omezeno parkování v ulici Míru v úseku od parkoviště Mlýnská na nám. Republiky z důvodu stání kočárů. Masarykova ulice bude po celou sobotu pro motorová vozidla zcela uzavřena. Objízdné trasy budou značeny náhradním dopravním značením.

Parkoviště pro návštěvníky

Záchytné parkoviště na nám. Jiřího z Poděbrad, parkoviště v ulici Mlýnská a plocha u křižovatky ulic Skladištní a Želénské.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru