Krásné Březno - Do ústecké zoo přicestoval nový obyvatel, kterým je samec tapíra čabrakového. Tento vzácný druh jihoasijského lichokopytníka se v Ústí v minulosti nikdy nechoval, takže se jedná o premiéru.

„Samec Mekong se na cestu se vydal ve středu 18. května v 9.45 hodin, do naší zoo dorazil následující den v 15.30 hodin, v boxu přepravní společnosti tedy strávil téměř 30 hodin," sdělila mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová. Po příjezdu se Mekong choval velice klidně, nejen během vystupování z přepravního boxu, ale také ve své nové ubikaci v horní části zoo v pavilonu nosorožců. Vše si pečlivě očichal, chovatelé mu připravili seno, trávu, zeleninu, granule, okus, má zde k dispozici i malý bazének.

Výběh v horní části zoo je ale jen provizorní. V nejbližší době proběhne úprava výběhu a vnitřní expozice ve spodní části zoo, kde dnes žije pár tapírů jihoamerických. „Ti se po dohodě s koordinátorkou jejich chovného programu přesunou pravděpodobně do Itálie," vysvětlila vedoucí zoologického úseku Petra Padalíková. K samci Mekongovi by v budoucnu měla přibýt i samice, aby se tapíři mohli rozmnožovat.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru