Okradl svoji matku, hrozí mu vězení. A to i přesto, že s trestním stíháním syna žena nesouhlasila
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Až dvouleté vězení hrozí 26letému muži z Teplicka, který obral svoji matku o peníze. Muž stane před soudem přesto, že žena se trestním stíháním svého syna nesouhlasila.

Šestadvacetiletý muž vzal svoji matce z bytu platební kartu vydanou k bankovnímu účtu a následně bez jejího vědomí a souhlasu vybral z bankomatu téměř 14 tisíc korun. Žena ztrátu peněz nahlásila. Policisté případ prověřovali pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zlodějíčka nakonec našli.

Matka ovšem s potrestáním vlastního syna souhlas nedala. To v tomto případě ovšem muže od trestního stíhání neochrání. „Ačkoliv okradená žena využila svého práva a nedala souhlas s trestním stíháním svého syna, i tak může muž stanout před soudem, protože na zneužití platební karty se souhlas poškozeného se stíháním blízké osoby nevztahuje,“ vysvětlil policejní mluvčí Danil Vítek. Muži tak hrozí až dvouleté vězení.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru