Pozor, průvod na Den horníků nebude!
Ilustrační foto
Teplice

Bílina – Bílina ruší plánovaný průvod na Den horníků, který se koná v sobotu 16. září. Důvodem je nedokončená rekonstrukce ulice 5. května, kterou realizuje Severočeská vodárenská společnost.

Den horníků začne v sobotu v centru města mší v kostele v 9.00 hodin. Následně se v 10.00 hodin měl vydat z Mírového náměstí průvod přes Újezdské předměstí do areálu koupaliště na Kyselce. Ten ale tentokrát kvůli rozkopané ulici nebude. Čas slavnostního zahájení Dne horníků přímo v areálu koupaliště se však nemění, oslavy začnou v 11.00 hodin, tak jak bylo původně naplánováno.

Oslavám Dne horníků předcházejí městské slavnosti. Ty začínají v úterý 12. září výstavou výtvarných prací dětí ze základních škol v galerii Pod Věží na téma svaté Barborky, hornického kahanu či lucerny. O den později se v 17 hodin uskuteční vernisáž výstavy Malováno na uhlí ve Výstavní síni U Kostela.

 

Ve čtvrtek 14. září budou lidé na středověkou Bílinu vzpomínat při besedě s ředitelem Oblastního muzea v Mostě Michalem Soukupem v městské knihovně. Předposlední den oslav bude určen hlavně milovníkům dechovky. Od 17.30 zahraje k poslechu i tanci Hornická dechovka před Kulturním domem Fontána. Oslavy vyvrcholí 16. září Dnem horníků. Ten zaplní areál Kyselky.

 

 Kompletní program bílinských městských slavností a Dne horníků najdete zde:

 {article title="V Bílině chystají městské slavnosti. Potrvají pět dní, jejich součástí bude Den horníků"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru