Bílina - Od 2. února mohou obyvatelé Bíliny využít screeningového mamografického vyšetření prsu v Hornické nemocnici s poliklinikou. Mamodiagnostické centrum v Bílině je detašovaným pracovištěm Mamocentra v Ústí nad Labem. Odborným garantem je MUDr. Petr Váša.

Ilustrační foto Hornická nemocnice

Mamografické vyšetření je základní metodou vyšetření prsu, které včas odhalí nádor i přes to, že nemá žena žádné potíže. „Screeningové vyšetření se provádí jednou za dva roky na základě doporučení praktického nebo gynekologického lékaře," uvedl jednatel společnost Jaroslav Herzinger. Na mamograf se lze objednat telefonicky nebo osobně přímo v mamodiagnostickém centru. Ženám nad 45 let je mamografické vyšetření hrazeno z prostředků zdravotních pojišťoven.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru