Před osmiměsíčním vězením utekl do Anglie, teď mu hrozí mnohem vyšší trest
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt ve vězení 31letému muži z Teplicka, který utekl před vězením do Anglie. V cizině byl v těchto dnech na základě evropského zatykače zadržen a dopraven do výkonu trestu. Dotyčný muž měl původně strávit za mřížemi „jen“ 8 měsíců, byl totiž odsouzen za porušení zákazu řízení.

Jednatřicetiletý muž byl v roce 2016 odsouzen za opakované řízení auta i přes zákaz řízení úřadů i soudu. Za volant si sedl, i když byl za řízení v době zákazu dokonce v podmínce. Nakonec ho soudce poslal na 8 měsíců do vězení takzvaně natvrdo.

Do výkonu trestu ale muž nenastoupil, místo toho odjel do Anglie. Nakonec mu ale ani to nepomohlo. Na základě soudem vydaného evropského zatýkacího rozkazu v cizině zadržen, následně předán do České republiky a dopraven do vězení. K původnímu osmiměsíčnímu trestu mu navíc přibude teď ještě další. Pobyt za mřížemi si může prodloužit až o 2 roky. „V uplynulých dnech si muž převzal obvinění, o výši trestu za vyhýbání se vězení bude rozhodovat soud,“ dodal k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru