Dva opilí řidiči zničili v Teplicích čtyři auta
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Až tři roky by mohl strávit ve vězení 48letý muž, který minulý týden naboural v Teplicích dvě auta. Řidič se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a zezadu narazil do jiného vozidla, poté ještě naboural návěs náklaďáku. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu, po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zřejmě pod vlivem alkoholu usedl za volant také další stejně starý řidič, který měl nehodu v noci z pátku na sobotu. Po půlnoci v Teplicích bočně narazil do dvou zaparkovaných aut, poté se snažil z místa nehody ujet, prorazil si ale pneumatiku, což ho donutilo zastavit. Od vozidla pak chtěl odejít, policisté ho ale zadrželi.

Muž jevil jasné známky požití alkoholu, dechovou zkoušku ale odmítl, nakonec souhlasil s odběrem krve. „Pokud se podezření z požití alkoholu potvrdí a odborným vyjádřením bude stanovena hodnota do jednoho promile alkoholu v krvi, bude jeho jednání řešit teplický magistrát jako přestupek. V případě, že by bylo rozborem zjištěno více než jedno promile alkoholu v krvi, rozhodoval by o jeho vině a výši trestu soud,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Obě nehody se naštěstí obešly bez zranění, vznikla pouze hmotná škoda na autech, v prvním případě to bylo šedesát tisíc korun, škoda způsobená při druhé nehodě byla předběžně vyčíslena na více jak čtyřicet tisíc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru