Zloděje, který vykradl auto, chytili během jednoho dne. Přesto už stačil lup rozprodat
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Teplice

Teplice - Jen jeden den stačil policistům k dopadení pachatele, který v noci z úterý na středu vykradl v Teplicích zaparkované auto. Už ve čtvrtek policisté podezřelého chytili, ten se u výslechu k činu přiznal.

Zloděj se vloupal do mercedesu. Rozbil boční okénko vozu a ukradl z něj koženou bundu, dvoje sluneční brýle, cestovní pas majitele auta, odnímatelný panel autorádia a platební kartu. Majitel auta vyčísli škodu na odcizených věcech na deset tisíc korun, další čtyři tisíce bude stát výměna rozbitého okénka. Už ve čtvrtek tepličtí policisté předvedli k výslechu podezřelého muže, který se přiznal, že si všiml věcí uvnitř auta a rozhodl se je odcizit, rozbil proto okénko a otvorem bundu i další věci vytahal.

„Bundu a značkové brýle prodal na ulici a zbytek věcí zahodil, za utržené peníze si nakoupil jídlo a zbytek prohrál v automatech. Nechal si jen platební kartu, s jejíž pomocí si pak na různých čerpacích stanicích nakoupil cigarety, platil bezkontaktně až do doby, než byla karta zablokována, kolik z ní utratil, bude jasné až podle výpisu z účtu,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

V minulosti sedmkrát odsouzený byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení, bude čekat na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru