Dealerka vnutila muži drahý vysavač, který neměl z čeho splácet. Teď mu hrozí vězení
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Na problémy si zadělal 48letý muž z Teplicka, který si od dealerky firmy nabízející čistící systémy pořídil vysavač za několik desítek tisíc korun. Na koupi přístroje si vzal půjčku, kterou ale nedokáže splácet. Teď mu hrozí až dvouleté vězení.

Podle policie si muž dealerku pozval k sobě domů, ta ho potom tak dlouho přesvědčovala o výhodách předváděného vysavače, že nakonec souhlasil s jeho koupí a podepsal smlouvu o úhradě třicetitisícové zálohy. I když už měl vysavač doma, musel ještě podepsat další smlouvu o půjčce ve výši padesát tisíc korun na jeho doplacení.

„Muž ale už v době uzavírání smlouvy o půjčce na zálohu věděl, že částku nebude schopen zaplatit, neboť na to neměl dostatek financí. Navíc proti němu bylo vedeno exekuční řízení. Akontaci tak nezaplatil a nesplácí ani splátky za poskytnutý padesátitisícový úvěr. Do smlouvy uvedl navíc nepravdivé údaje o výši svého příjmu,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Vítek, proč se policisté případem zabývají.

Muž byl obviněn z přečinů podvodu a úvěrového podvodu, za což mu hrozí až dvouleté vězení. „Vysavač mu policisté zabavili a vrátí ho poškozené firmě,“ dodal mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru