Bílina - Vyhláška s místy veřejného prostranství, na nichž se nesmí pít alkohol platí i v Bílině. Lidé ji však mnohdy nedodržují. Míst, kde je zakázáno popíjet, je celkem 18 a jsou přístupná i s mapkami na stránkách města.

Připomínáme seznam míst, kde je v Bílině zakázané popíjet alkohol na veřejnosti. Ilustrační foto

Patří mezi ně například část ulice Fügnerova v rozmezí od prodejny Večerka po dvougaráž, včetně plochy parkoviště a zeleně před bloky č.p. 254, 255 a 266, celá plocha Mírového náměstí včetně přilehlých ulic, tedy Seifertovy, Želivského, Na Zámku, Zámecké, Komenského, Wolkerovy, Radniční a Břežánské ulice, celá plocha tvořená autobusovým a vlakovým nádražím, obchodním centrem, Albertem až k řece Bílině, parkové a pěší prostory tvořené areálem ZŠ Za Chlumem, KC Kaskáda, restaurací Jiskra, prodejnou Tesco, restaurací Pošta včetně domu č.p. 785 a jeho okolí.

„V seznamu je dále část ulice Aléská vymezená od objektu č.p. 255 po č.p. 203, včetně přilehlých prostor smíšené prodejny, samoobsluhy, prodejny autodílů a dílen a restaurace Pražanky.

Dalšími místy jsou areál provozoven č.p. 878 a restaurace č.p. 817 až po Litoměřickou ulici, ulice Antonína Sovy od č.p. 622 po 634 a ulice Maxe Švabinského od č.p. 604 po 615 včetně parku a prostoru u restaurace Astra," říká mluvčí MěÚ Bílina Karl Schön.

Seznam pokračuje částí Teplické ulice od Tučkova mlýna po křižovatku s ulicí Maxe Švabinského a sídlištěm SHD, okolím prodejny č.p. 832 a sportovní haly od Studentské ulice po garážovou kolonii. Alkohol je zapovězen také v části Teplické ulice před restaurací U Johnyho č.p. 424 až po vjezd do areálu technických služeb, na přístupové cestě k pohádkovému lesu, v samotném pohádkovém lese a přilehlých prostorách.

„Zákaz se týká rovněž okolí domů č.p. 602, 603, 643 až 647, dětského hřiště a sportoviště. Za porušení tohoto zákazu mohou strážníci městské policie blokově udělit pokutu do 1000 korun, ve správním řízení se částka může vyšplhat až na 30 tisíc korun," doplňuje Karel Schön.

„Problém s pitím alkoholu na zakázaných veřejných prostranstvích řešíme poměrně často. Intenzita je přímo úměrná ročnímu období a konkrétním klimatickým podmínkám. V letních měsících je to prakticky každodenní záležitost," uvedl mluvčí městské policie František Krejčí. Přestupek strážníci řeší individuálně vykázáním, domluvou či pokutami.

Nejčastěji lidé popíjejí v blízkosti večerek či restaurací, kde nemají předzahrádky. „Často se setkáváme s notorickými pijáky z nejnižší sociální skupiny u večerky. V sídlištích si zas třeba lidé koupí pivo a jen tak ho spolu prostě vypijí a ani neví, že tím něco porušují,"vyjmenovává František Krejčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru