Ze sobotní benefiční akce. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V sobotu odpoledne bylo na teplickém gymnáziu živo. Do budovy, kde se konala Benefice pro spolek Teplické kočky, mířily desítky lidí. Pro návštěvníky byl připravený kromě prodejní výstavy výrobků dětí ze základních škol, domů dětí a mládeže a Arkadie také pestrý program. Veškerý sobotní výtěžek z dobrovolných příspěvků a prodaných výrobků bude věnován na podporu jmenovaného spolku.

Foto: Ilona Kaulfuss

Podle předsedkyně Teplických koček, Lenky Šikové, nedorazilo letos sice tolik návštěvníků, jako v loňském roce, ale výsledek nebude podle odhadu špatný. „Benefice nabídla na rozdíl od loňska bohatší program, rozšířený o pěvecká, taneční a recitační vystoupení v aule gymnázia. Na jeho přípravě se podílely domy dětí a mládeže a školy. Kolik peněz se vybralo, ještě nevíme. Kasičky byly zapečetěné. Po skončení akce jsme je odevzdali na teplickou radnici. K jejich otevření nás vedení města přizve v průběhu nadcházejícího týdne.“

Foto: Ilona Kaulfuss

Spolek Teplické kočky pomáhá nemocným, týraným a opuštěným kočkám v Teplicích a okolí. Kromě zázemí v objektu na Ruské ulici disponuje i několika domácími depozity, určenými zejména pro koťata. V současné chvíli je v útulku 64 koček. A podle Lenky Šikové bude hůř. „Je jaro, budou se rodit koťata, která lidé budou vyhazovat. Trochu se už děsíme toho, co všechno přijde.“ Velkou pomocí ke zlepšení situace by bylo kastrování koček, alespoň těch, které mají lidé doma.

Foto: Ilona Kaulfuss

Pokud chcete spolku Teplické kočky v jeho náročné práci pomoci a finančně ho podpořit, najdete čísla účtů na jeho webové stránce www.teplickekocky.cz

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru