Novosedlický centrální park leží naproti kostelu. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – V Novosedlicích plánují upravit centrální park v Kostelní ulici nedaleko kostela sv. Valentýna do reprezentativní podoby. V souvislosti s uvedeným záměrem vypsalo vedení obce v polovině března výběrové řízení na zhotovitele uměleckého díla. To se má stát dominantou parku. K 19. dubnu se podle starosty Štěpána Türba přihlásilo sedm zájemců.

Umělecké dílo bude zhotovené z materiálů, které jsou odolné vůči klimatickým podmínkám. Zároveň by mělo být způsobem zpracování chráněné před případným vandalismem. Vedení obce počítá s výškou díla zhruba 2 metry a provedení v materiálu dřevo, kov, kámen, beton a podobně.

Vedení obce v počátku požadovalo, aby umělecké dílo symbolizovalo tematiku spojenou se sv. Valentýnem, který je ve znaku Novosedlic. Jeho jméno nese i nedaleký kostel. Začátkem dubna svůj požadavek rozšířilo o možnost začlenit do objektu vodní prvek. Například v podobě pítka pro ptactvo. Případně využít vodní prvek jako samostatnou dominantu.

O předložených návrzích s vizualizacemi budou zastupitelé jednat na svém zasedání ve středu 24. dubna. Podle Štěpána Türba projednají současně i další postup realizace zakázky. Do výroby uměleckého díla by se měl zhotovitel pustit v září až říjnu tohoto roku. Předání dokončené zakázky je plánované na červenec 2025.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru