Lidé bez přístřeší v Teplicích mohou mrazivé noci přečkat v teple
Zdroj: www.teplice.cz
Teplice

Teplice - Už po druhé během této zimy nabízí město Teplice osobám bez přístřeší tzv. krizové židle. Provoz krizových židlí zajišťují dvě neziskové organizace, které v Teplicích poskytují sociální služby lidem, kteří žijí tzv. na ulici.

Aktuálně tak tito lidé mohou mrazivé noci už od 7. února trávit v čase od 19 do 7 hodin v bezpečí a teple v prostorech nízkoprahového denního centra v Řetenicích, které provozuje organizace Květina, z. s. nebo v kontaktním centru v Trnovanech organizace White Light I.

„Naším cílem je snížit riziko umrznutí lidí bez domova, proto provoz tvz. krizových židlí finančně podporujeme. V situaci, kdy teploty dlouhodobě klesají hluboko pod bod mrazu, tak mají možnost osoby bez přístřeší trávit noc pod střechou a v teple. V organizaci Květina může noc přečkat až deset osob, v kontaktním centru organizace White Light I. v Trnovanech až osm osob.“, uvádí primátor města Teplice Jiří Štábl.

„V případě, že dorazí víc lidí, přednostně mohou v Květině provozu využít osoby seniorského věku, osoby se zdravotními a pohybovými potížemi a také ženy. Hned první noc 7. února jsme měli plnou kapacitu, noc tak u nás přečkalo celkem deset lidí. Z toho počtu byly čtyři ženy, kdy jedna z nich je seniorka, jedna má obtíže s chůzí a jedna je aktuálně gravidní. Musím uznat, že většina zájemců o krizové židle zmíněné upřednostnění daných skupin respektuje.“ sdělila pracovnice Květiny Mgr. Barbora Vernerová a k průběhu nočního provozu dodala „Během noci mají všichni k dispozici teplý čaj, mohou si odpočinout u stolu, máme puštěnou televizi. Zhruba kolem půl jedenácté začíná noční klid a v půl sedmé všechny budíme, abychom v sedm ráno opět mohli připravit prostor kolegům pro provoz běžného dne naší služby.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru