Ústečtí celníci vybrali v loňském roce více než 21 miliard korun
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Částkou téměř 21,5 miliard korun, vybranou na cle, daních a dalších poplatcích, přispěli ústečtí celníci do státního rozpočtu.

Největší podíl na této částce měla spotřební daň z minerálních olejů, a to 20 miliard korun. Bezmála 202 milionů korun celníci vyinkasovali na dani z šumivého vína, 19 milionů činil příjem na dani z lihu a lihovin. Více než šest milionů utržili celníci na dani z piva a dalších téměř šest milionů korun na spotřební dani z tabákových výrobků. Nárůst ve výběru spotřebních daní zaznamenali ústečtí správci zejména u zajištěných nelegálních tabákových výrobků, a to o téměř tři miliony korun.

Dalších 391 milionů korun vybrali ústečtí celníci na cle ze zboží dovezeného ze zemí mimo EU, což je oproti předchozímu roku nárůst o 97,5 milionu korun.

Významný byl i výběr takzvané energetické či ekologické daně, tedy daně ze zemního plynu, pevných paliv a elektřiny, který činil téměř 202 milionů korun.

V rámci dělené správy, kdy pracovníci celního úřadu vybírají poplatky a vymáhají pokuty, které subjektům a fyzickým osobám ukládají jiné státní organy či instituce, bylo odvedeno dalších 627 milionů korun (nárůst oproti předchozímu roku o 98,5 milionu korun). Nejvyšší podíl na této částce, a to 281 milionů korun, připadl poplatkům dle zákona o odpadech. Následovaly poplatky dle zákona o ochraně ovzduší (93 mil. Kč), poplatky za odběr podzemních vod (70 mil. Kč) či pokuty uložené na místě v příkazním řízení (46,3 mil. Kč).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru