V Lahošti si vyměnili posty starosta s místostarostkou. Novou starostkou se stala Radka Marková
V obci probíhá nákladná rekonstrukce tamního kulturního domu. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Lahošť – První obcí na Teplicku, kde se uskutečnilo ustavující zasedání nově zvoleného zastupitelstva, byla Lahošť. Ustavující schůze se tady konala už v pátek 14. října. Volba starosty a místostarosty žádné velké překvapení ale nepřinesla. Dosavadní starosta si pouze vyměnil post s dosavadní místostarostkou.

Starostkou Lahoště se tak pro nové období stává Radka Marková, která dosud vykonávala funkci místostarostky a ve volbách získala 153 hlasů. Funkci místostarosty převezme dosavadní starosta Milan Fábera, který získal o dva hlasy méně než Marková. Zajímavostí mimochodem je, že všech sedm členů zastupitelstva je bezpartijních a ve volbách zastupovali sdružení Občané pro Lahošť.

Nové složení zastupitelstva Lahoště je tedy Radka Marková (starostka), Milan Fábera (místostarosta), Jiří Mudra (člen finančního výboru), Hana Dittrichová (členka kontrolního výboru), Anna Jakubcová (předsedkyně finančního výboru), Lukáš Kožíšek (předseda kontrolního výboru) a Dominik Hess (člen finančního výboru).

A jaký úkol bude nová starostka Lahoště řešit jako první? „Máme tady rozdělanou rekonstrukci kulturního domu a také nějaké opravy silnic. To jsou v současnosti dva hlavní úkoly. Potom také žabomyší války mezi občany, jako to, kde bude stát popelnice a podobně, které už řeším nyní,“ prozradila nám nová lahošťská starostka Radka Marková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru