OBRAZEM: První ročník ultratrailového závodu MUTR. Soutěžící si sáhli na dno svých sil a tvořili rekordy
Foto Zdroj: Lucie Kittlová, MUTR
Teplice

Mikulov – V sobotu 15. října se v Mikulově v Krušných horách uskutečnil první ročník ultratrailového závodu MUTR.

„Máš úplně nejlepší čas, který jsi na MUTRu udělal..." zněla slova moderátora Tomáše Frolíka. A tak to měl přesně každý závodník, který se letos 15. října zúčastnil prvního ročníku MUTRu - ultratrailového závodu v Mikulově v Krušných horách.

I přes relativní nepřízeň počasí, ustavičné mrholení, vyběhlo na trať dlouhou 16 km a 50 km při společném startu kolem stovky závodníků. Horský závod na nejdelší trati dosahoval převýšení 1304 metrů.

Historicky první závodník na šestnácti kilometrové trati doběhl v čase 1:22:50 a byl jím Karel Vepřek. V těsném závěsu o minutu později v ženské kategorii jako první doběhla Olga Kantová.

Netrpělivě se očekávali první závodníci dlouhé trati. „Odhadovali jsme, že první doběhne nejdřív za 5 hodin. Že to dá někdo pod pět, to nás všechny hodně překvapilo," uvedl jeden z hlavních organizátorů, Lukáš Rouček, ze sdružení Mikulovský Ultra Trail Run, z.s. Prvním mužem, který doběhl do cíle, se stal Ivan Urbánek s časem 4:46:22 a v ženské kategorii se z prvenství radovala Katarina Hejdová.

Velký obdiv a dík patří organizátorům, partičce osmi nadšenců, kteří právě letos společně položili základy nové soutěže v Krušných horách v Mikulově. „Profi organizace, skvělé zázemí, neskutečný catering. A ta cena! Originální MUTR šutr, z nitra Krušných hor." uvedl jeden ze závodníků. A slova chvály pěl nejeden účastník závodu. Šťastní a dojatí organizátoři už pomalu přemýšlí, čím zpestřit další ročník, aby tu zakotvil, získal si tradici a všichni se na MUTR rádi vraceli.

FOTO 

2010mikulovprvnirocnikMUTR2

2010mikulovprvnirocnikMUTR3

2010mikulovprvnirocnikMUTR4

2010mikulovprvnirocnikMUTR5

2010mikulovprvnirocnikMUTR6

2010mikulovprvnirocnikMUTR7

Foto Zdroj: Lucie Kittlová, MUTR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru