Dětské hřiště na Pohodlíčku možná čekají velké změny
Ilustrační foto
Teplice

Proboštov – Velká proměna možná čeká oblíbené dětské hřiště v areálu Pohodlíčko v Proboštově, které sousedí s lesoparkem a rybníkem. Obec projekt ale zrealizuje pouze v případě, že získá dotaci z ministerstva pro místní rozvoj ve výši cca 1,5 miliónu korun. V plánu je rekonstrukce hřiště včetně oplocení, povrchu a kompletní obměny všech prvků. Celkové náklady jsou odhadnuty na téměř 2,3 miliónu korun.

Rozhodnutí o přidělení dotace, vzhledem k velkému počtu žadatelů,by podle starostky Jany Životové mělo být k dispozici až v červnu. V současné době vedení obce vyhlásilo výběrové řízení na dodavatele prací. Lhůtu odevzdání přihlášek stanovilo do středy 25. května. V případě, že obec dotaci neobdrží, od záměru odstoupí.

„Hlavním důvodem pro plánovanou přestavbu hřiště jsou zastaralé stavební i herní prvky,“ uvedla k projektu starostka. „V plánu je modernizace hřiště v maximálně přírodní podoběs upřednostněním dřevěných prvků, přísně kubistických tvarů.“Stávající oplocení bude podle Jany Životovéčástečně demontované a nahrazené novým. Dominantou hřiště bude polyfunkční sestava se skluzavkou a třemi věžemi. Děti se dočkají i nového pískoviště a dalších herních prvků. Prostor bude využitý tak, aby v něm byl dostatek místa na volný pohyb.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru