STALO SE: Někdo se zbavil starého psa, který nemohl chodit. Ve střevech měl hlínu a odpadky
Bert. Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín
Teplice

Strkovice – Jsou to zhruba dva týdny, kdy pracovníci útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně přijeli do Strkovic u Postoloprt pro starého psa. Ten nemohl chodit na zadní nohy.

Podle místních se pes potuloval po vesnici asi dva dny. „Je nám divné, že zvíře, které se nemůže postavit na zadní nohy, že by se po vsi potulovalo. Myslím, že ho prostě někdo vyhodil,“ řekl provozovatel útulku David Kubalík.

Podle provozovatele připadají v úvahu dvě varianty, jak se pes mohl na ulici dostat. „První je, že mu umřel majitel a příbuzní se nechtěli o psa starat. Druhá možnost je, že majitel poté, co se pes nepostavil na zadní nohy, nechtěl dávat peníze za veterinární péči a jednoduše se ho zbavil,“ dodal Kubalík s tím, že pes se ve stavu jakém ho našli rozhodně nemohl někde podhrabat a utéct.

Asi 13 let starý pes, nejspíše kříženec německého ovčáka, dostal jméno Bert. Veterinární vyšetření ukázalo, že pes na tom byl zdravotně velmi špatně. Byl apatický, měl silné rozsáhlé srůsty na páteři, trpěl inkontinencí jak močovou, tak i na stolici. V močovém měchýři bylo velké množství rozpuštěné krve a bílkoviny. Podle rentgenu měl ve střevech zřejmě zeminu a odpadky.

Stav Berta se po několika dnech, co je v útulku, začal pomalu zlepšovat. „Podařilo se nám ho rozchodit, chodí na procházky, zesílil a dokonce i inkontinence se zmírnila,“ popsal stav psa Kubalík.

Se srůsty na páteři prý nelze, bohužel, už nic dělat. Bertovi se i tak pomalu vrací chuť žít. „Byl hodně apatický, teď je vidět, že má větší radost ze života,“ uvedl provozovatel útulku.

Odchod Berta do nového domova je možný od 11. února. „Chceme mu dát šanci najít nového pána a nový domov, kde by mohl v klidu dožít,“ dodal na závěr David Kubalík.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru