Dubští se dočkají zprovoznění oblíbeného koupaliště
Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – Vedení dubské radnice změnilo ortel nad koupalištěm v Dubí, který vyneslo v roce 2019 a nyní plánuje jeho opravu. Rozhodnutí koupaliště zavřít, padlo před třemi lety z důvodu praskliny, která se objevila v bazénu a kterou začalo odtékat velké množství vody.

Denně to bylo až 26 kubíků. Sezóna byla z důvodu uvedené závady předčasně ukončená a vedení města rozhodlo koupaliště zavřít a víc už nezprovoznit. Náklady na opravy by byly příliš vysoké.

Ve hře sice byla ještě možnost výstavby nového koupaliště. Nabídky firem se ale pohybovaly kolem 15 a 17 miliónů korun. V té době řešilo vedení města nákladné investiční akce, jako například vybudování kanalizace v Drahůnkách. Ze záměru výstavby koupaliště proto sešlo. Plivátko, jak místní areál nazývají, je od té doby zavřené. Na sociálních sítích se začaly dokonce objevovat spekulace, že chce město pozemek prodat.

1605opravakz1

Foto: Ilona Kaulfuss

V tomto týdnu, na zasedání dubských zastupitelů, starosta Petr Pípal informoval o záměru města bazén opravit. Upřesnil, že vedení radnice obdrželo návrh technologie, kterou se bazény potahují fólií. „Fólie má životnost i deset let. Bazén by se obrousil, vyčistil a potáhnul. Prasklina, jak jsme byli ubezpečení, by v takovém případě nevadila.“

Podle Pípala je na fólii poskytovaná záruka 5-6 let a celkové náklady by neměly přesáhnout 2,5 miliónu korun. Například natírání bazénu, jak starosta poznamenal, odčerpalo každý rok z městské kasy kolem 300 tisíc korun. Zatímco fólie je téměř bezúdržbová. Město už zadalo projekt a Pípal doufá, že výběrové řízení na zhotovitele vypíše už v červnu. V průběhu letošního léta by se tak vítězná firma mohla pustit do oprav.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru