Kostel na Cínovci letos čeká poslední etapa oprav
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Cínovec – Opravy kostela Nanebevzetí Panny Marie na Cínovci, které trvají už několik let, by letos mohly být podle dubského starosty Petra Pípala konečně hotové. Poslední etapu prací zajišťuje stavební firma Meandr z Úpořin. Finišují opravy fasády a zbývá opravit dřevěné zádveří.

Akce si letos vyžádá investici ve výši téměř 950 tisíc korun. Částka 700 tisíc korun je hrazená prostřednictvím programu Záchrana kulturního dědictví Ministerstva kultury ČR.

Kostel na Cínovci patří k několika málo dochovaným hřebenovým kostelům v Krušných horách. Zhruba před šesti lety se vedení dubské radnice rozhodlo, že památku opraví. Cínovecký kostel se podařilo dostat do programu záchrany kulturního dědictví MK. K tomu, aby mohli Dubští na opravy kostela čerpat dotace, se muselo město stát jeho vlastníkem. Do té doby byla nemovitost v majetku litoměřické diecéze, která kostel na město bezúplatně převedla.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru