Na Staromáku je teď i 236 křížků za obyvatele Teplicka, kteří zemřeli s covidem
Foto: Milion chvilek / Petr Zewlakk Vrabec
Teplice

Praha, Teplice - Přesně před rokem, 22. března 2020, zemřel v České republice první člověk s covidem. Od té doby u nás zemřelo přes 24 tisíc obyvatel s touto nemocí.

„Byli to naši blízcí, přátelé, rodiče a prarodiče, kamarádi, kolegové z práce… Za ty všechny jsme dnes smývatelným sprejem nakreslili křížek na Staroměstském náměstí a také v dalších městech po republice a vyzýváme také k nakreslení Křížek jako symbol vlády zmařených životů na vaše respirátory. Všechny zbytečně zmařené životy nás zavazují k tomu, abychom u voleb konečně vykročili ke změně. Jinak bude hůř. Zbývá 199 dní,“ vyzvala iniciativa Milion chvilek pro demokracii.

V okrese Teplice podle aktuálních údajů Ministerstva zdravotnictví od začátku epidemie dosud zemřelo 236 obyvatel.

Křížky na Staroměstském náměstí zůstanou do doby, než je smyje déšť.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru