Letošní adventní čas v Proboštově obohatí nový betlém
Betlém v Proboštově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Letošní rozsvícení vánočního stromu v Proboštově bude sice ochuzené o doprovodný program i tradiční účast veřejnosti. Na druhou stranu vánoční atmosféru podpoří nově betlém, který byl instalovaný na prostranství nedaleko knihovny ve středu 25. listopadu. Betlém je z dílny novosedlického řezbáře Marcela Jeřábka, který už pro obec spolupracoval například na nové zvoničce v Přítkově.

Betlém bude každý večer nasvícený a podle místostarosty Romana Nešetřila se stane každoroční součástí adventních oslav v obci. Rozsvícení vánočního stromu je plánované na neděli 29. listopadu. Nejprve se od 17 hodin, pro povzbuzení sváteční nálady, rozeznějí v místním rozhlase koledy. V 17.30 rozsvítí představitelé obce strom před radnicí a současně s ním i nový betlém.

„Video z rozsvícení stromu bude k dispozici na facebookové stránce Obecní úřad Proboštov,“ informuje místostarosta. „Při dodržení platných opatření proti šíření koronaviru se na rozsvícení mohou lidé přijít podívat. Uvítáme rovněž, když se v neděli v 17.30 připojí rozsvícením své vlastní adventní výzdoby na domech a v oknech bytů,“ dodává Nešetřil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru