Duchovní pomoc mohou od salesiánů získat nejenom věřící
Kostel svatého Jana Křtitele na Zámeckém náměstí v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Opatření, která mají vliv na činnost firem, podnikatelů, škol nebo organizací dopadla také na Římskokatolickou farnost Teplice. Tu spravují Salesiáni Dona Boska, kteří v současné nelehké době nemohou vykonávat činnost v plném rozsahu. Kostely jsou zavřené a zrušené jsou i bohoslužby. Neznamená to ovšem, že by si salesiáni vzali dovolenou.

„Dodržování všech omezení považujeme za správné a samozřejmé. Snažíme se hledat nové způsoby, jak se setkávat alespoň virtuálně a být blízko lidem v této náročné době,“ říká farář Radek Kuchař. Salesiáni proto začali vysílat bohoslužby online na facebookových stránkách teplické farnosti. „Na konci bohoslužeb míváme připravené nějaké vtipné překvapení. Myslíme si, že vše, co přispívá k rozveselení, radosti a uvolnění napětí, je důležitější než dřív,“ zdůrazňuje další ze salesiánů, Petr Kalas.
Pro ty, kteří potřebují načerpat klid a vnitřní pohodu, je otevřená předsíň kostela svatého Jana Křtitele na Zámeckém náměstí. „Prostor je k dispozici pro každého, nemusíte být věřící,“ upozorňuje Kuchař. Otevřeno je zde denně od 7-20 hodin. Případní zájemci musí dovnitř vstupovat v roušce a jednotlivě, nebo jen se členy vlastní domácnosti.

Salesiáni jsou k dispozici i lidem, kteří potřebují, aby je někdo vyslechl. „Nemusíte se ostýchat požádat kněze o rozhovor, i když do kostela nechodíte,“ tvrdí shodně. Možné je rovněž využít službu nemocničního kaplana pro sebe nebo své blízké. V teplické nemocnici zastává tuto funkci otec Pavel Hertl. „Při dodržení přísných opatření mohu navštěvovat pacienty i v době, kdy za nimi nemohou jejich blízcí. A to i na oddělení JIP nebo ARO,“ vysvětluje otec Pavel. O zprostředkování návštěvy kaplana mohou zájemci požádat kohokoli z nemocničního personálu, nebo zavolat přímo na faru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru