Rozhovor s Hynkem Hanzou, primátorem města Teplice a kandidátem do Senátu PČR za Teplicko
Hynek Hanza.
Teplice

Přinášíme Vám rozhovor s Hynkem Hanzou, primátorem města Teplice a kandidátem do Senátu PČR za Teplicko.

Jak hodnotíte výsledek prvního kola?

Jsem samozřejmě velmi spokojen a moc děkuji všem, kdo mi dali svou důvěru a podpořili mě. Velice si vážím každého člověka, který vážil cestu do volební místnosti a odevzdal mi svůj důležitý hlas. Jsme však v poločase a výsledky se před druhým kolem anulují. Proto je potřeba, aby občané potvrdili svou volbu ještě jednou tento pátek a sobotu, kdy se bude definitivně rozhodovat, kdo bude senátorem za Teplicko.

Co je podle Vás příčinou tak malé volební účastí?

To už je taková klasika u nás – lidi Senát moc nezajímá. Přitom právě v dnešní době je stále potřebnější – je to pojistka nás všech pro to, abychom zachránili křehkou demokracii a svobodu. Vnímám to i jako docela zásadní osobní úkol – snažit se lidem vysvětlit důležitost Senátu pro úspěšné fungování naší země. Zároveň vliv souběžných voleb (komunálních, krajských apod.), které se vždy konaly společně s prvním kolem senátních, zvyšoval účast voličů. Tento souběh tu tentokráte nebyl.

Čím přesvědčíte voliče, kteří v 1. kole hlasovali pro vaše konkurenty, kteří nepostoupili, aby tentokrát hlasovali pro vás?

Pro úspěch v druhém kole budou především důležití voliči, kteří mi již svou důvěru dali v kole prvním. Pokusím se však získat pozornost a podporu těch, kdo si přejí zachování co nejvíce svobod pro nás všechny, co tady žijeme. Rozhodně oslovím ty, kdo se chtějí starat o sebe hlavně sami, nechtějí spoléhat na „moudrý stát“ a chtějí se sami co nejvíce rozhodovat o své rodině, své práci a svém životě vůbec.

1106hanzaletak

Jak silného soupeře pro druhé kolo Vám voliči přisoudili?

Respektuji svého protikandidáta – tímto mu vaším prostřednictvím gratuluji k postupu do 2. kola – a samozřejmě lidi, co ho volí. Uvědomuji si, že je to velmi silný soupeř – nakonec byl to právě on, kdo svedl souboj s mým předchůdcem. Pan Kubera nakonec nad ním zvítězil, a v takový úspěch věřím i já. Každopádně, musím všem svým příznivcům připomenout, že nyní jsme opět na pomyslném startu a je třeba znovu silně zabojovat.

Jaké zájmy a hodnoty voličů budete v případě zvolení v Senátu preferovat?

Svobodu, samostatnost, odpovědnost a nespoléhat na „moudrý stát“ a jeho současné představitele, kteří určitě nevědí líp, jak my ostatní lidi máme žít (i když si to mylně myslí). Chci svým hlasem vždy podpořit, aby lidem zůstalo zachováno co nejvíce osobních svobod a vlastních peněz v jejich peněženkách. Věřím lidem, že se umí dobře rozhodovat a nepotřebují, aby jim to někdo shora nařizoval.

Máte nějaký vzkaz pro voliče?

Jděte k volbám. Právo volit je jedno z největších práv, které nám demokratické zřízení poskytuje. Jít volit nebolí a zabere v životě lidí jen nepatrný čas. Je to jediný způsob, jak v demokracii můžeme ovlivnit politiku a její směřování.

Vy rozhodnete!

Další informace o kandidátovi najdete také na jeho facebookovém profilu zde.

Zadavatel: ODS
Zpracovatel: ODS

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru