Na zasedání zastupitelů lidé tleskali. Billa v Dubí se stavět nebude
Lidé volají po dětském hřišti u lokality Na Výsluní. Město ale rozjelo projekt na vytvoření celé odpočinkové zóny v místě po demolici restaurace Sokolovna. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – Bouřlivým potleskem zareagovalo ve středu 27. května několik desítek lidí na informaci starosty Petra Pípala, že z programu jednání dubských zastupitelů stahuje bod o prodeji pozemků pro výstavbu Billy. Důvodem, jak starosta poznamenal, bylo odstoupení investora, společnosti Reinpo One, která o pozemky měla zájem. „Podle zástupce firmy, s nímž jsem hovořil, nemá význam se s lidmi dohadovat, když tu market nechtějí,“ vysvětlil rozhodnutí firmy starosta.

Návštěvníci, kterých na zasedání zastupitelů přišlo neobvykle mnoho, označili stažení zmíněného bodu jednání za své vítězství. Podpisy na petici, kterou zorganizovali zájemci o ponechání zelených ploch mezi ulicemi Důl Bedřich a Na Výsluní, tak měly podle nich smysl. „Vyhráli jsme!“, ozývalo se. S nadšením byla rovněž přijatá také informace starosty, že město rozhodlo o nepřevoditelnosti dotčených pozemků třetím osobám. „Na těchto pozemcích budeme do budoucna realizovat pouze vlastní projekty, které město schválí,“ prohlásil Pípal.

Přestože byl bod z programu stažený, o budoucnosti pozemků se rozjela poměrně živá diskuse. Z řad návštěvníků například zaznělo, že se v inkriminované lokalitě v tuto chvíli vyměřuje silnice. „Ano, tam povede komunikace. Je to v souladu s územním plánem, a to už od roku 2008,“ uvedl starosta. Na dotaz, zda město nemůže provést v územním plánu změnu, pozemek komunikací nezatěžovat, ponechat ho zelený a plán překreslit, dubský starosta lakonicky prohlásil: „Můžeme, ale my nechceme.“
Na přetřes se dostala otázka, zda je na dotčených pozemcích nějaká možnost vybudování alespoň malého dětského hřiště. Pípal poukázal na to, že jedno velké vznikne na místě po demolici restaurace Sokolovna. „Nyní je rozjetý projekt na vybudování hřiště po Sokolovně. Máme už zhotovitele na jeho oplocení. Celý povrch bude upravený a vznikne tam odpočinková zóna, která bude vzdušnou čarou jen 150 metrů od lokality Na Výsluní,“ zdůraznil starosta.

René Šťastný z Dubí namítl, že lidi z lokality Na Výsluní tam stejně chodit nebudou. „Znamenalo by to pro ně přejít přes frekventovanou silnici a zdolat zarostlou, neupravenou cestu. Žádná maminka s kočárkem tam nepojede, ani tam nebude své děti posílat.“ Šťastný rovněž kritizoval způsob informování občanů ze strany vedení města. Podle jeho názoru město lidem poskytuje informace o svých záměrech nedostatečně. „Dozvídáme se všechno pozdě. Proč není možné podobné informace umístit přímo na webové stránky?“ Dubský starosta v reakci namítl, že se lidé málo o dění zajímají. Podle Pípala by měli více číst Dubský zpravodaj a chodit častěji na zasedání zastupitelstva.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru