Nové chodníky by Bžanským mohla závidět i některá města
V Bžanech se pustili do oprav chodníků. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Bžany – V Bžanech se pustili do oprav chodníků. Nákladný projekt obec financuje z vlastních prostředků, proto je rozplánovaný podle starostky Ivany Horčicové do tří etap.

Ve výběrovém řízení na provádějící firmu zvítězila společnost Stavkom Veletice. „Předpokládám, že firma bude s první etapou oprav brzy hotová. Tak do jednoho, maximálně dvou týdnů,“ odhaduje termín konce prací starostka.

Letošní, první etapa, se blíží do finále a začátkem června začne nový chodník sloužit místním. Vedení obce se rozhodlo opatřit povrch chodníku skladebnou dlažbou, která zaručuje dlouhou životnost, dobře vypadá a snadno se udržuje. Investiční akce odčerpá z obecní kasy cca 1,3 miliónu korun. „V další etapě, se kterou počítáme v příštím roce, přijde na řadu část směrem na Lysec, až ke kostelu. Tato etapa bude poměrně náročnější i nákladnější vzhledem k dešťové kanalizaci, která v té lokalitě je,“ dodává k projektu Ivana Horčicová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru